PRODUCT

Rust

Het doel van het studentenproject dat resulteerde in de r u s t bank, was het onderzoeken van de beperkingen van gewapend beton en het bestuderen van het potentieel van het materiaal, om kwaliteiten zoals slankheid, gladheid en precisie te bereiken.

Twee componenten
De bank bestaat uit twee componenten. Het ene is het oppervlak waarop je kunt liggen en het andere is de meer massieve structuur waarop dit oppervlak rust. Dit weerspiegelt het concept achter de bank van iets lichts ondersteund door iets zwaars. Het horizontale lichaam ligt op een oppervlak dat zo glad is als glas. Het is eigenlijk een 6 mm dikke glasplaat die als bekisting wordt gebruikt. Dit zorgt voor een scherp raakvlak waar de twee oppervlakken elkaar ontmoeten.

Het woord r e s t (h v i l e) dat in het oppervlak is geëtst, weerspiegelt het idee van de hoge precisie die in dit werk is ingekapseld. Deze kwaliteit van hoge precisie staat echter in contrast met robuustere bekistingen die op andere oppervlakken worden gebruikt en die worden verkregen door gebruik te maken van gewone bekistingen van onbehandeld hout.

 

Klik op de foto voor een diapresentatie

 

De bank is slechts 50 mm dik, maar heeft een overspanning van 1200 mm. Binnenin bevinden zich twee lagen gelast staal die een 3 mm dik rooster van onbehandeld staal vormen met een maaswijdte van 30 mm.

Feiten
Het totale gewicht van de twee componenten bedraagt 200 kg.
Formule: 1,38 liter water, 10 g witte silica en 60 g weekmaker voor elke 10 kg witte mortel.

Voor meer informatie kunt u mailen naar
[email protected].