PRODUCT

Egyptische inspiratie van Utzon - Hoofdkantoor United Exhibits Group.

 

Het gebouw is ontworpen door Kim Utzon Arkitekter ApS en is duidelijk geïnspireerd door de tot op heden meest succesvolle tentoonstelling van de United Exhibits Group: ‘De zoektocht naar onsterfelijkheid – Schatten van het oude Egypte’.

De twee betonnen torens op basis van AALBORG WHITE die de lichtgewicht glazen delen van de administratieafdeling, vergaderzalen en ontvangstruimte omlijsten, zijn geïnspireerd op de twee pylonen die door Ramses II werden opgericht om de hoofdingang van de tempel in Luxor te markeren.

Duidelijke lijnen en complexe geometrie definiëren het gebouw. Alle betonnen elementen in het gebouw van 2500 m2 werden vervaardigd op basis van AALBORG WHITE cement en hebben zuur gewassen oppervlakken die het natuurlijke zandmateriaal in het beton doen uitkomen.

Het vervaardigen en installeren van alle prefab betonelementen met hun relatief complexe geometrie was een reusachtige uitdaging. Maar het gebouw is ook een goed voorbeeld van de manier waarop prefab betonconstructies als concept kunnen worden heroverwogen en van hun vermogen om dezelfde eigenschappen te integreren die veel in-situgebouwen hebben.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een diapresentatie.